Woningaanbod

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de uitwerking van de eerste deelgebieden van fase 1. Het eerste deelgebied dat in verkoop zal gaan is Appelgaard, het gebied ten zuiden van de boerderij aan de Voorvorseweg. Bekijk hieronder de verschillende deelfases die op dit moment in voorbereiding zijn. Meer informatie over deze koopwoningen vind je op de projectwebsite van de betreffende deelfase. Let op, als je interesse hebt in een project, dien je je aan te melden voor de nieuwsbrief van het desbetreffende project!

Thuiskomen begint in Beaugaard niet bij de voordeur

Vanaf het moment dat je deze nieuwe woonwijk binnenkomt voel jij je al thuis. Of het nu met de auto is over de weggetjes met zicht over het diverse landschap en de knusse woonbuurten of bijvoorbeeld met de fiets langs de kreek…. ontspannen en onthaasten is vanzelfsprekend in Beaugaard

Binnen de totale ontwikkeling wordt er veel aandacht besteed aan kleine woonbuurten van 40 tot 80 woningen, waardoor zij makkelijk onderdeel uitmaken van het landschap waarin zij zich bevinden. De mix van onder andere rijwoningen, vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en zelfbouwkavels zorgen voor veel diversiteit en geven elke woonbuurt een eigen identiteit met een dorps karakter.

De verschillende woonsferen

In Beaugaard is er veel aandacht voor landelijk wonen in verschillende woonsferen. Zo kennen we in de eerste fase van Beaugaard de deelgebieden de Gaarden, de Boslaan, de Landerijen en het Woonhof.

De Gaarden

Binnen de Gaarden vind je veel bestaand groen en structuren terug. Denk aan de groene kamers van de windsingels met daarbinnen de boomgaarden, de polderwegstructuren van de Voorvorseweg en Ossehoekweg West, de bestaande woonboerderij met haar eigen lommerrijke omranding en het boskavel, waar vroeger de camping was. Rekening houdend met deze structuren zal je in De Gaarden vooral karakteristieken aantreffen als besloten, groen, lommerrijk, (fruit)bomen en windsingels, bossages, intiem, kleine kaders en “in het bos”. De woonbuurten worden kleinschalig met veel aandacht voor groen in de buitenruimte, de auto is te gast, ingetogen architectuur met een sterke verbinding met buiten zoals veranda’s.

Boslaan

Binnen de Boslaan zie je veel bestaande sloten terug, restanten van de boomgaarden en grenst het gebied met de bestaande volkstuinen. Rekening houdend met deze elementen zal je met name de bomenlaan met groene bermen, lommerrijke straatjes en veel fruitbomen windsingels terugzien. Aan de Boslaan komen met name de vrije kavels met royale groene voortuinen, groene hagen, vrijstaande woningen (zelfrealisatie)  en incidenteel een twee-onder-een-kapwoning. Parkeren is op eigen terrein.

Landerijen

De Landerijen hebben een geheel eigen karakter. Waar bijvoorbeeld in de Gaarden veel aandacht is voor de bestaande boomgaarden wordt in de Landerijken juist rekening gehouden met een open en weidse structuur, het akkerland, de polderwegstructuren van de Voorvorseweg en Ikkerseweg, de loop van de kreek. De woonbuurtjes zijn ook hier klein van opzet met open zichtlijnen. Wederom is de auto te gast en wordt met name ook gekeken naar kleine groene parkeerpleinen op een binnenterrein. Niet onbelangrijk, er is geen doorgaand verkeer door de woonbuurten, waardoor het groene karakter ook hier aandacht krijgt. Voor wat betreft de architectuur wordt rekening gehouden met een ingetogen karakter die een sterke relatie hebben met het open landschap.

Het Woonhof

Het Woonhof ligt aan de polderweg Voorvorseweg, op de grens van de gesloten boomgaarden en open akkerland. Het is een markante locatie midden in het gebied. En daarmee ook een eyecatcher voor het landelijk wonen. Voor deze plek wordt gedacht aan een mooie ontwikkeling van een woonhof of woonboerderij met natuurlijk een knipoog naar de landelijke architectuur. Het zal een plek worden waar niet alleen gewoond wordt, maar ook aandacht is voor de boomgaard, de buitenruimte en het landschap als “achtertuin”.

Net als de natuur heeft ook het wonen in Beaugaard tijd en liefde nodig om te kunnen groeien. Beaugaard wordt daarom in fases uitgewerkt. De eerste fase bestaat uit circa 360 woningen met de ambitie om in fase 2 het aantal woningen uit te breiden tot een totale gebiedsontwikkeling van circa 1000 woningen.

 

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen (zoals de verkoopprijs en nieuwe beelden) en events
✓ Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Ik heb interesse in een: *

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.